Duona su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Duona su česnakais

Unikalus česnakinės duonos skonis yra visų Europos šalių maisto prekių parduotuvių vizitinė kortelė. Kvietinės duonos su česnakais receptas buvo sukurtas Prancūzijoje ir Italijoje. Tačiau europiečiai dažniau pamėgo bagetes. Šviežia duona iš kvietinių miltų pagrįstai laikoma vienu maistingiausių produktų. Šia universalia duona galima pakeisti vieną iš patiekalų. Pridėjus česnako, duona taps aštri ir aromatinga. O sviestas suteiks jai būdingą traškią plutelę.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
267 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Duona su česnakais Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, suberkite į jį miltus ir įmuškite vištos kiaušinį.

Žingsnis 2

Duona su česnakais Žingsnis 2
Įdėkite mielių.

Žingsnis 3

Duona su česnakais Žingsnis 3
Į tešlą supilkite ištirpintą sviestą.

Žingsnis 4

Duona su česnakais Žingsnis 4
Įpilkite verdančio vandens, druskos ir cukraus.

Žingsnis 5

Duona su česnakais Žingsnis 5
Minkykite tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Duona su česnakais Žingsnis 6
Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 7

Duona su česnakais Žingsnis 7
Paimkite dubenį, supilkite į jį augalinį aliejų, suberkite džiovintas žoleles ir susmulkintą česnaką.

Žingsnis 8

Duona su česnakais Žingsnis 8
Įmaišykite džiovintas žoleles ir augalinį aliejų.

Žingsnis 9

Duona su česnakais Žingsnis 9
Iš paruoštos tešlos suformuokite 6 vienodo dydžio gabalėlius.

Žingsnis 10

Duona su česnakais Žingsnis 10
Paimkite kepimo skardą, ant viršaus uždėkite pergamentinį popierių ir sudėkite gabalėlius taip, kad jie sudarytų "gėlę".

Žingsnis 11

Duona su česnakais Žingsnis 11
Tešlos viršų patepkite augalinio aliejaus, džiovintų žolelių ir česnakų mišiniu.

Žingsnis 12

Duona su česnakais Žingsnis 12
Pašaukite duoną į įkaitintą 250 °C orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol taps auksinė. Po to ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 13

Padėkite duoną ant lėkštės ar gražios duonos lentelės ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos