Publikavimo data: 2024-05-19
Duona su česnakais
Unikalus česnakinės duonos skonis yra visų Europos šalių maisto prekių parduotuvių vizitinė kortelė. Kvietinės duonos su česnakais receptas buvo sukurtas Prancūzijoje ir Italijoje. Tačiau europiečiai dažniau pamėgo bagetes. Šviežia duona iš kvietinių miltų pagrįstai laikoma vienu maistingiausių produktų. Šia universalia duona galima pakeisti vieną iš patiekalų. Pridėjus česnako, duona taps aštri ir aromatinga. O sviestas suteiks jai būdingą traškią plutelę.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, suberkite į jį miltus ir įmuškite vištos kiaušinį.
Žingsnis 2
Įdėkite mielių.
Žingsnis 3
Į tešlą supilkite ištirpintą sviestą.
Žingsnis 4
Įpilkite verdančio vandens, druskos ir cukraus.
Žingsnis 5
Minkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 7
Paimkite dubenį, supilkite į jį augalinį aliejų, suberkite džiovintas žoleles ir susmulkintą česnaką.
Žingsnis 8
Įmaišykite džiovintas žoleles ir augalinį aliejų.
Žingsnis 9
Iš paruoštos tešlos suformuokite 6 vienodo dydžio gabalėlius.
Žingsnis 10
Paimkite kepimo skardą, ant viršaus uždėkite pergamentinį popierių ir sudėkite gabalėlius taip, kad jie sudarytų "gėlę".
Žingsnis 11
Tešlos viršų patepkite augalinio aliejaus, džiovintų žolelių ir česnakų mišiniu.
Žingsnis 12
Pašaukite duoną į įkaitintą 250 °C orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol taps auksinė. Po to ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 13
Padėkite duoną ant lėkštės ar gražios duonos lentelės ir patiekite.
Kategorijos