Duona su džiovintais vaisiais ir riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Duona su džiovintais vaisiais ir riešutais

Naminė duona yra ne tik nepaprastai skani, bet ir sveika. Juk į standartinį tešlos rinkinį visada galima įtraukti naudingų komponentų. Duona su džiovintais vaisiais ir riešutais gaminama ne tik iš kvietinių, bet ir iš ruginių miltų, kurie padeda atnaujinti audinius, stiprina kraujagysles ir imunitetą. Džiovinti vaisiai yra vertingas vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. O riešutai naudingi smegenų veiklai, palaiko širdies veiklą ir šalina kenksmingą cholesterolį. Medus duonai suteikia papildomo skonio.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
4 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Duona su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 1
Paruoškite medaus pastą. Į nedidelį indą supilkite šiek tiek šiltesnį nei kambario temperatūros vandenį, ištirpinkite jame medų, sudėkite sausas mieles ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Duona su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į miltus suberkite druską, išmaišykite miltus, supilkite masę, sudėkite džiovintus vaisius ir riešutus. Užminkykite tešlą ir padėkite ją 1 valandai į šiltą, nuo skersvėjų apsaugotą vietą. Per šį laiką tešla padidės maždaug tris kartus.

Žingsnis 3

Duona su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 3
Tešlą iškepkite iki kepimo pabaigos. Po valandos tešlą išminkykite, suformuokite iš jos kepaliuką, sudėkite ant kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 20-30 minučių.

Žingsnis 4

Duona su džiovintais vaisiais ir riešutais Žingsnis 4
Iškepkite duoną. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių, apipurkškite vandeniu iš purkštuvo, sumažinkite temperatūrą iki 220 laipsnių, įdėkite skardą su tešla 5 minutėms. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos