Publikavimo data: 2024-09-17
Duona su petražolėmis ir saldžiaisiais kukurūzais
Šiuo receptu su manimi pasidalijo mano močiutė, dabar dalinuosi juo su jumis.
Žingsnis 1
Išsijokite speltų miltus.
Žingsnis 2
Sumaišykite šiltą vandenį su cukrumi. Įdėkite mieles ir ištirpinkite jas saldžiame vandenyje. Įberkite 2 valgomuosius šaukštus speltų miltų. Kruopščiai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių. Į likusius miltus įpilkite augalinio aliejaus, druskos ir oparą.
Žingsnis 3
Užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 4
Susmulkinkite petražolių žalumynus. Atidarykite saldžiųjų kukurūzų skardinę ir nusausinkite skystį.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į tešlos lakštą. Ant tešlos lakšto paskleiskite petražoles ir kukurūzus. Užlenkite kraštus kaip galetės ir susukite.
Žingsnis 6
Į darbo paviršių suberkite ruginius miltus ir suminkykite tešlą su petražolėmis ir kukurūzais. Suformuokite duoną ir 30 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos