Publikavimo data: 2024-03-27
Duona su šprotais ir marinuotais agurkais
Šprotai - tai konservai, kurie gaminami ne tik iš mažų plaukiojančių žuvų, bet ir iš Baltijos silkių, Juodosios jūros šprotų ir Atlanto silkių. Pagrindinis šprotų ilgio kriterijus. Žuvys turi būti ne ilgesnės kaip 12 cm. Kokia šprotų valgymo nauda? Konservuose yra daug aminorūgščių ir vitaminų, jie yra gera trombozės ir diabeto profilaktika. Šprotai yra mažai kaloringas maistas, todėl duona su šprotais ir marinuotais agurkais tinka net besilaikantiems dietos.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite agurkus, nulupkite kelias skilteles česnako. Sudėkite ingredientus į blenderio dubenį, sudėkite lydytą sūrį ir varškę. Išplakite ingredientus iki masės.
Žingsnis 2
Gautą masę užtepkite ant kiekvienos duonos ir ant jos sudėkite šprotus.
Žingsnis 3
Duoną patiekite didelėje plokščioje lėkštėje, papuoštą šviežiomis petražolėmis.
Kategorijos