Publikavimo data: 2025-08-18
Duonos be mielių raugo užkandis
Paprasčiausias, lengviausias ir greičiausias raugo receptas. Jokio triukšmo. Jums reikia viso grūdo miltų!
Žingsnis 1
Išmaišykite ir 24 valandas padėkite kambario temperatūroje pavėsingoje vietoje. Uždenkite audiniu arba orui pralaidžiu dangčiu, kad raugas galėtų kvėpuoti, bet nesugestų ir neįkristų kandys.
Žingsnis 2
Po 24 valandų įpilkite 100 mililitrų viso grūdo miltų ir 100 mililitrų šilto vandentiekio vandens. Išmaišykite ir palikite 24 valandoms. Jei gaminate vakare, patariama vakare pamaitinti rūgpienį. Maitinama 5 dienas, kiekvieną dieną įpilant po 100 mililitrų vandens ir 100 gramų miltų. Po 5 dienų rūgpienis bus paruoštas!
Žingsnis 3
Tada duonos ruošimo lauke palikite ne daugiau kaip 200-300 mililitrų raugo. Maitinkite kasdien, geriausia maždaug tuo pačiu metu. 80-100 mililitrų vandens, 100 gramų miltų. Gerai išmaišykite. Turi būti ne per skystas ir ne per tirštas.
Kategorijos