Publikavimo data: 2024-03-25
Duonos trupiniai orkaitėje
Juodoji ruginė duona yra vietinis rusiškas produktas. Ji gaminama iš ruginių miltų, kuriuose gausu B, E ir PP vitaminų. Juodoje duonoje taip pat yra daug skaidulinių medžiagų. Ją galima džiovinti ir iš jos gaminti skanius džiūvėsėlius. Sausi džiūvėsėliai yra ir visavertis užkandis, ir universalus ingredientas sriuboms ir salotoms papildyti. Kaip pasigaminti džiūvėsėlių namuose - žingsnis po žingsnio receptas.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą džiūvėsėliams. Duoną sudėkite į polietileninį maišelį, įberkite druskos ir prieskonių (hmeli-suneli, džiovintų bazilikų). Maišelį užriškite, kad jame liktų pakankamai oro. Stipriai suplakite. Druska ir prieskoniai turi susimaišyti su duonos kubeliais.
Žingsnis 2
Supilkite aliejų į ruošinį. Atriškite maišelį ir supilkite augalinį aliejų į duoną. Vėl užriškite ir pakratykite. Įsitikinkite, kad aliejus tolygiai pasiskirstė ant duonos riekelių.
Žingsnis 3
Džiovinkite džiūvėsėlius orkaitėje. Supilkite džiūvėsėlius ant kepimo skardos, tolygiai paskirstykite ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės, kai plutelė taps tvirta, o džiūvėsėliai viduje šiek tiek suminkštės.
Kategorijos