Duonos trupiniai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Duonos trupiniai orkaitėje

Juodoji ruginė duona yra vietinis rusiškas produktas. Ji gaminama iš ruginių miltų, kuriuose gausu B, E ir PP vitaminų. Juodoje duonoje taip pat yra daug skaidulinių medžiagų. Ją galima džiovinti ir iš jos gaminti skanius džiūvėsėlius. Sausi džiūvėsėliai yra ir visavertis užkandis, ir universalus ingredientas sriuboms ir salotoms papildyti. Kaip pasigaminti džiūvėsėlių namuose - žingsnis po žingsnio receptas.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
287 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
40 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Duonos trupiniai orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite padažą džiūvėsėliams. Duoną sudėkite į polietileninį maišelį, įberkite druskos ir prieskonių (hmeli-suneli, džiovintų bazilikų). Maišelį užriškite, kad jame liktų pakankamai oro. Stipriai suplakite. Druska ir prieskoniai turi susimaišyti su duonos kubeliais.

Žingsnis 2

Duonos trupiniai orkaitėje Žingsnis 2
Supilkite aliejų į ruošinį. Atriškite maišelį ir supilkite augalinį aliejų į duoną. Vėl užriškite ir pakratykite. Įsitikinkite, kad aliejus tolygiai pasiskirstė ant duonos riekelių.

Žingsnis 3

Duonos trupiniai orkaitėje Žingsnis 3
Džiovinkite džiūvėsėlius orkaitėje. Supilkite džiūvėsėlius ant kepimo skardos, tolygiai paskirstykite ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės, kai plutelė taps tvirta, o džiūvėsėliai viduje šiek tiek suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos