Džiovintų vaisių tinktūra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Džiovintų vaisių tinktūra

Džiovinti vaisiai tinka ne tik kompotui - iš jų galima pasigaminti naminės tinktūros. Gėrimui reikės bet kokios rūšies sultenių, abrikosų ir stipraus alkoholinio gėrimo - degtinės arba degtinės. Indą virimui rinkitės stiklinį, bet jokiu būdu ne plastikinį ar geležinį, o indas turi būti sandariai uždarytas. Abrikosų ir sultenių kiekį galima padidinti, tada tinktūros skonis bus vaisiškesnis.
Gaminimo laikas
20175 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
237 kcal.
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Džiovintų vaisių tinktūra Žingsnis 1
Paruoškite užpilą iš džiovintų vaisių. Į stiklinį indą sudėkite sultenes ir abrikosus. Supilkite alkoholį, sandariai užsukite dangtelį ir 2 savaites palaikykite tamsioje vietoje. Temperatūra turi būti kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Džiovintų vaisių tinktūra Žingsnis 2
Džiovintų vaisių tinktūrą visiškai paruoškite. Kas 3 dienas, t. y. maždaug 4-5 kartus, pakratykite indą su gėrimu. Po 2 savaičių tinktūrą perkoškite per marlę ir išpilstykite į butelius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, alkoholiniai gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, per 30 minučių, islandy, medaus sezonas, užpilai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, degtinės užpilai, medaus gėrimai

Kategorijos