Džiovintų vaisių tinktūra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Džiovintų vaisių tinktūra

Džiovinti vaisiai tinka ne tik kompotui - iš jų galima pasigaminti naminės tinktūros. Gėrimui reikės bet kokios rūšies sultenių, abrikosų ir stipraus alkoholinio gėrimo - degtinės arba degtinės. Indą virimui rinkitės stiklinį, bet jokiu būdu ne plastikinį ar geležinį, o indas turi būti sandariai uždarytas. Abrikosų ir sultenių kiekį galima padidinti, tada tinktūros skonis bus vaisiškesnis.
Gaminimo laikas
20175 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
237 kcal.
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovintų vaisių tinktūra Žingsnis 1
Paruoškite užpilą iš džiovintų vaisių. Į stiklinį indą sudėkite sultenes ir abrikosus. Supilkite alkoholį, sandariai užsukite dangtelį ir 2 savaites palaikykite tamsioje vietoje. Temperatūra turi būti kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Džiovintų vaisių tinktūra Žingsnis 2
Džiovintų vaisių tinktūrą visiškai paruoškite. Kas 3 dienas, t. y. maždaug 4-5 kartus, pakratykite indą su gėrimu. Po 2 savaičių tinktūrą perkoškite per marlę ir išpilstykite į butelius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos