Publikavimo data: 2024-06-08
Džiovintų vaisių tinktūra
Džiovinti vaisiai tinka ne tik kompotui - iš jų galima pasigaminti naminės tinktūros. Gėrimui reikės bet kokios rūšies sultenių, abrikosų ir stipraus alkoholinio gėrimo - degtinės arba degtinės. Indą virimui rinkitės stiklinį, bet jokiu būdu ne plastikinį ar geležinį, o indas turi būti sandariai uždarytas. Abrikosų ir sultenių kiekį galima padidinti, tada tinktūros skonis bus vaisiškesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite užpilą iš džiovintų vaisių. Į stiklinį indą sudėkite sultenes ir abrikosus. Supilkite alkoholį, sandariai užsukite dangtelį ir 2 savaites palaikykite tamsioje vietoje. Temperatūra turi būti kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Džiovintų vaisių tinktūrą visiškai paruoškite. Kas 3 dienas, t. y. maždaug 4-5 kartus, pakratykite indą su gėrimu. Po 2 savaičių tinktūrą perkoškite per marlę ir išpilstykite į butelius.
Kategorijos