Publikavimo data: 2025-08-20
Echpochmaki pagal mano mamos receptą
Šį patiekalą gaminti mane išmokė mama. Dabar aš pati echpochmaki vaišinu visą šeimą ir svečius. Mano receptas turi savų paslapčių, todėl tikrai skaniai pavalgysite.
Žingsnis 1
Bulves virkite 10-15 minučių, kol išvirs iki pusės. Atvėsinkite ir supjaustykite bulves nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Persijokite miltus ir užminkykite tešlą. Į miltus įmuškite 2 kiaušinius, įpilkite vandens, druskos, cukraus pagal skonį ir ištirpintą arba suminkštintą margariną.
Žingsnis 3
Tešlą minkykite 10-15 minučių, kol ji taps nebelipni. Dėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite pailsėti, kad glitimas išsivystytų. Tuo tarpu paruoškite įdarą.
Žingsnis 4
Į maltą mėsą pagal skonį įberkite prieskonių, druskos, pipirų ir česnakų. Mėsa turėtų būti šiek tiek persūdyta, bet nepamirškite, kad sultinys taip pat sūrus, todėl nepersūdykite. Švelniai įmaišykite bulves į maltą mėsą.
Žingsnis 5
Išimkite likusią tešlą, stalą pabarstykite miltais ir padalykite tešlą į vienodus rutuliukus. Iškočiokite rutuliukus ir į vidurį dėkite įdarą. Echpochmaką suspauskite trikampio forma, centre palikdami nedidelę skylutę. Aptepkite echpochmakus kiaušiniu arba grietine ir siųskite juos į 180 °C temperatūros orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 6
Pusę sultinio kubelio ištirpinkite 3 puodeliuose karšto vandens.
Žingsnis 7
Po 20 minučių kepimo išimkite trikampėlius iš orkaitės ir į kiekvieną duobutę įpilkite po šaukštelį sultinio. Į kiekvieną skylutę įdėkite po gabalėlį sviesto. Dėkite trikampėlius atgal į orkaitę toje pačioje temperatūroje dar 10-20 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 8
Paruoškite saldų ir sūrų vandenį, kad paplotėliai blizgėtų. Tam sumaišykite porą šaukštelių cukraus ir šiek tiek druskos ir ištirpinkite juos vandenyje. Išimkite kepinius iš orkaitės ir apipurkškite arba aptepkite šiuo vandeniu.
Kategorijos