Publikavimo data: 2024-10-15
Egzotiška cukinijų ir kivių uogienė
Cukinija su kiviais - gana neįprastas, bet akivaizdžiai palankus derinys. Cukinija yra neutralus pagrindas, kuris puikiai dera su įvairiais vaisiais, o kiviai suteiks uogienei malonios rūgštelės. Kartu jie puikiai papildys vienas kitą. Pabandykite gaminti pagal šį receptą, ir tikrai liksite patenkinti rezultatu.
Žingsnis 1
Supjaustytas cukinijas sudėkite į puodą, kuriame ketinate virti uogienę. Kitame puode užvirkite sirupą. Užvirinkite vandenį, supilkite cukrų ir nuolat maišydami virkite, kol jis visiškai ištirps. Užvirusį sirupą supilkite ant cukinijų. Palikite jas visiškai atvėsti. Skystį nuo atvėsusių cukinijų supilkite į dubenį, užvirinkite ir vėl užpilkite ant cukinijų. Palikite valandai.
Žingsnis 2
Tuo tarpu pasirūpinkite kiviais. Lengvai juos nuplikykite verdančiame vandenyje. Nepersistenkite, kad jie neišvirtų ir neprarastų spalvos. Tada atvėsinkite juos po šaltu vandeniu. Atsargiai nulupkite kivius nuo odelės ir supjaustykite. Sudėkite juos į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite kivius 10 minučių.
Žingsnis 3
Atvėsusias cukinijas sudėkite ant ugnies ir užvirkite, sumažinkite dujas iki silpnos ugnies, nuolat maišydami virkite 10 minučių. Sudėkite kivius ir palikite ant silpnos ugnies 25-30 minučių, nuolat maišydami ir nugriebdami putas. Kai uogienė bus paruošta, išsaugokite ją žiemai - supilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir suvyniokite 24 valandoms.
Kategorijos