Publikavimo data: 2025-08-19
Egzotiški ryžių popieriaus pyragėliai su kriaušėmis ir migdolais
Valgomasis ryžių popierius yra genialus Azijos virtuvės išradimas. Ryžių popieriaus sudėtis paprasta ir glausta - vanduo ir ryžių miltai, po minkymo tešla išdžiovinama iki trapios skaidrios būsenos. Ryžių popieriaus lakštai dažniausiai gaminami apvalūs, tačiau yra ir kvadratinių. Šiais laikais ryžių popierius nebenaudojamas piešimui ir rašymui, kaip senovėje, bet dažniau naudojamas kulinarijoje. Kadangi ryžių popierius yra neutralaus skonio, jame nėra druskos ar cukraus, jį galima naudoti ir sūriems, ir saldiems patiekalams gaminti.
Žingsnis 1
Keptuvę statykite ant didelės ugnies ir sudėkite pusę sviesto, griežinėliais supjaustytas kriaušes, cukrų ir migdolų miltus. Kepkite ant didelės ugnies 5-7 minutes nuolat maišydami, kad išgaruotų drėgmės perteklius ir cukrus karamelizuotųsi.
Žingsnis 2
Likusį sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ir riebalais patepkite paviršių, ant kurio vyniosite suktinukus, taip pat kepimo indą arba kepimo skardą. Į dubenėlį įpilkite šiek tiek šilto vandens, kelioms sekundėms pamerkite į vandenį ryžių popieriaus lapą, leiskite jam nusausėti ir padėkite ant aliejumi patepto paviršiaus. Ant lapo užtepkite šiek tiek kriaušių įdaro ir susukite ritinėlį. Suktinukus darykite iš visų popieriaus lapų, kiekvieną kartą patepdami stalą sviestu.
Žingsnis 3
Suktinukus perpjaukite per pusę ir peiliu perkelkite į kepimo skardą, kad susidarytų 8 vienetai. Patepkite pyragėlių paviršių ištirpintu sviestu ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
Kategorijos