Eklerai su kremu namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Eklerai su kremu namuose

Ilgi, traškūs eklerai visada gaminami iš choux tešlos, tačiau jų įdaras gali būti labai įvairus: šokolado, grietinėlės, uogų ir varškės. Tačiau klasikinis eklerų įdaras yra iš pieno, kiaušinių ir sviesto pagamintas kremas. Žingsnis po žingsnio pateikiame eklerų su kremu receptą, todėl šio oro skanėsto paruošimas bus paprastas net ir pradedančiajam virėjui, be to, jokia parduotuvėje pirkta tešla neprilygsta naminiams kepiniams.
Gaminimo laikas
360 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Eklerai su kremu namuose Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į nedidelį puodą storu dugnu įpilkite stiklinę vandens ir įberkite druskos. Ant vidutinės ugnies užvirinkite vandenį ir sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Maišykite mišinį, kol sviestas visiškai ištirps. Tada viena porcija supilkite miltus ir iš karto išmaišykite iki vientisos masės. Nuimkite tešlą nuo ugnies ir leiskite jai atvėsti iki drungnos temperatūros.

Žingsnis 2

Eklerai su kremu namuose Žingsnis 2
Į tešlą įmuškite kiaušinius. Į šiltą tešlą po vieną įmuškite vištų kiaušinius, po kiekvieno kiaušinio gerai išmaišykite tešlą mentele. Tai darykite rankomis, o ne mikseriu, kad tešla nebūtų per daug skysta. Paruoštą tešlą perkelkite į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu.

Žingsnis 3

Eklerai su kremu namuose Žingsnis 3
Iškepkite eklerus. Kepimo skardą išklokite silikoniniu kilimėliu ir tešlą iš kepimo maišelio iškočiokite pailgais gabalėliais maždaug 3-4 cm atstumu vienas nuo kito. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15-20 min. Eklerai turėtų pakilti, padidėti ir tapti aukso spalvos.

Žingsnis 4

Eklerai su kremu namuose Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Cukrų ir miltus supilkite į puodą sunkiu dugnu ir įmuškite kiaušinius. Mišinį maišykite plaktuvu ir nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami virkite kremą, kol jis sutirštės. Palikite karštą grietinėlę 5 minutėms, tada sudėkite suminkštintą sviestą ir maišykite iki vientisos masės. Uždenkite kremą maistine plėvele, palikite atvėsti ir 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 5

Eklerai su kremu namuose Žingsnis 5
Įdarykite eklerus kremu. Atvėsusį kremą šaukštu supilkite į formelę. Šaukštu užpildykite eklerus kremu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos