Publikavimo data: 2025-08-18
Erdvūs mieliniai pyragėliai
Tokių pyragėlių tešla būna oro, tarsi pūkinė.
Žingsnis 1
Suaktyvinkite mieles įpildami šiek tiek šilto vandens, miltų, cukraus. Pastatykite į šiltą vietą 10 minučių.
Žingsnis 2
Į miltus suberkite mieles, druską ir vandenį ir maišykite, kol susidarys klampi tešla. Supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite. Padėkite tešlą valandai į šiltą vietą.
Žingsnis 3
Tešla gerai pakils.
Žingsnis 4
Pabarstykite stalą miltais. Šaukštu iškočiokite tešlą ir pirštais ištempkite ją į ploną sluoksnį. Paskirstykite įdarą, užspauskite kraštus ir apverskite tešlą siūle ant stalo.
Žingsnis 5
Kepkite būsimus paplotėlius įkaitintame aliejuje.
Žingsnis 6
Kepkite iš abiejų pusių, kol iškeps.
Kategorijos