Ežiai su žemės riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Ežiai su žemės riešutais

Jei norite pradžiuginti mažąjį smaližių skaniais ir originaliais kepiniais, paruoškite ežiukų su žemės riešutais formos sausainius. Tokiais sausainiais galima paįvairinti kasdienį stalą arba papuošti šventinį. Spalvotam glaistui rinkitės natūralių augalinių ingredientų pagrindu pagamintus maistinius dažus.
Gaminimo laikas
510 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
313 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiai su žemės riešutais Žingsnis 1
Užminkykite sausainių tešlą. Kiaušinio trynį ir cukrų sumaišykite mikseriu. Supilkite vandenį ir atšildytą sviestą ir išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir toliau maišykite mikseriu. Tada tešlą išminkykite rankomis, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 20 minučių atšaldykite šaldytuve.

Žingsnis 2

Ežiai su žemės riešutais Žingsnis 2
Užminkykite sausainių tešlą. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir kočėlu iškočiokite 5 mm storio sluoksnį. Iš iškočiotos sausainių tešlos sausainius formuokite sausainių formelėmis.

Žingsnis 3

Ežiai su žemės riešutais Žingsnis 3
Iškepkite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių pagal Celsijų. Išdėliokite sausainius ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į orkaitę. Kai sausainiai bus paruošti, išimkite juos ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 4

Ežiai su žemės riešutais Žingsnis 4
Paruoškite glajų puošimui. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus mikseriu iki standžių viršūnių ir toliau plakant pamažu suberkite cukraus pudrą. Kiekvienos spalvos glajų ruoškite dalimis. Sumaišykite 1/4 paruoštos glazūros su kiekvienu dažikliu ir sudėkite į gaminimo maišelius. Jei norite baltos glazūros, tiesiog praleiskite dažiklį.

Žingsnis 5

Papuoškite sausainius. Rausvu glajumi aptepkite ežiukų apačią: kojas, pilvuką ir veidą. Palikite džiūti 20 minučių. Tada nedažytą dalį užtepkite tamsiai rudos spalvos glajumi. Prie drėgnos glazūros priklijuokite žemės riešutų puseles kaip adatėles. Palikite džiūti 20 minučių. Akis ir burną nudažykite oranžine glazūra, o snapelį - raudona glazūra. Po 20 minučių ežiuko akis aptepkite baltos glazūros taškeliais. Palikite sausainius 5-6 valandoms, kad glajus visiškai sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos