Publikavimo data: 2024-05-25
Falafelių padažas
Šis tahinos, česnakų ir citrinų sulčių falafelių padažas yra lengvas ir skanus. Česnakas suteikia aštrumo, o citrinų sultys - rūgštumo. Pagrindinis ingredientas - tahina, arba tahini, Artimųjų Rytų šalyse populiari sezamų pasta. Galite naudoti graikinių riešutų ar sezamų padažą arba žemės riešutų sviestą.
Žingsnis 1
Česnaką sutrinkite peiliu arba išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Tahiną sudėkite į dubenį. Sudėkite česnaką, vandenį, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
Žingsnis 3
Viską sumaišykite. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska.
Žingsnis 4
Paruoštą padažą sudėkite į dubenį ir papuoškite žiupsneliu paprikos. Paruošta.
Kategorijos