Publikavimo data: 2024-05-01
Feijoa uogienė
Šios nuostabios uogos skoniu primena ananasus, kivius ir braškes vienu metu. Tinkamoje feijoa uogienėje gausu jodo, pektino, vitaminų C ir P. Norint pasigaminti skanią žiemos uogienę, svarbu pasirinkti prinokusias minkštas uogas. Jei vaisiai neprinokę, kelias dienas juos reikėtų palaikyti šiltoje vietoje. Yra daugybė uogavimo receptų: uogienę galima gaminti iš susmulkintų ar sveikų uogų, pridėti imbiero ar kriaušių, gaminti konfitūrą arba nevirti feijoa, o tiesiog sutrinti su cukrumi.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Smulkiai supjaustykite feijoa kartu su odele. Uogas užpilkite cukrumi. Įpilkite vandens. Imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite imbierą į uogas.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Uogas ir cukrų užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Leiskite uogienei visiškai atvėsti 2 valandas. Vėl užvirinkite uogienę. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite sterilizuotais dangteliais.
Kategorijos