Feijoa uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Feijoa uogienė

Šios nuostabios uogos skoniu primena ananasus, kivius ir braškes vienu metu. Tinkamoje feijoa uogienėje gausu jodo, pektino, vitaminų C ir P. Norint pasigaminti skanią žiemos uogienę, svarbu pasirinkti prinokusias minkštas uogas. Jei vaisiai neprinokę, kelias dienas juos reikėtų palaikyti šiltoje vietoje. Yra daugybė uogavimo receptų: uogienę galima gaminti iš susmulkintų ar sveikų uogų, pridėti imbiero ar kriaušių, gaminti konfitūrą arba nevirti feijoa, o tiesiog sutrinti su cukrumi.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
193 kcal.
Angliavandeniai
51 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Feijoa uogienė Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Smulkiai supjaustykite feijoa kartu su odele. Uogas užpilkite cukrumi. Įpilkite vandens. Imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite imbierą į uogas.

Žingsnis 2

Feijoa uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Uogas ir cukrų užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Leiskite uogienei visiškai atvėsti 2 valandas. Vėl užvirinkite uogienę. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.

Žingsnis 3

Feijoa uogienė Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite sterilizuotais dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos