Publikavimo data: 2024-05-01
Figų uogienė
Rusijoje uogienė buvo delikatesas, gaminamas iš medaus ir uogų. Šiandien medų keičia cukrus, o kartu su uogomis naudojami vaisiai, daržovės ir net gėlės. Originali pagal skonį gaunama gintaro rudos spalvos uogienė iš figų. Norėdami žiemai paruošti desertą iš figų, turėtumėte rinktis šviesius vidutinio dydžio vaisius. Tamsių figų odelė kietesnė, todėl ją teks nupjauti. Pasigaminti figų uogienę namuose paprasta. Tai užtrunka kelias valandas, tačiau pats procesas nėra sudėtingas.
Žingsnis 1
Paruoškite figas. Manikiūro arba mažomis virtuvės žirklutėmis nukirpkite figų uodegėles (ne iki galo). Perpjaukite pagrindus skersai maždaug 5-6 mm. Į kiekvieną iš 4 figų įsmeikite po gvazdikėlio pumpurą.
Žingsnis 2
Paruoškite figų uogienę. Puode sunkiu dugnu sumaišykite balzaminį actą, citrinos sultis ir vandenį. Suberkite cukrų, citrinas, užvirinkite, nugriebkite putas. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Sudėkite figas, išmaišykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos, virkite 3 minutes, nukelkite nuo ugnies ir 3-4 valandas visiškai atvėsinkite. Išmaišykite, procedūrą pakartokite dar tris kartus (iš viso 4 kartus). Paruoštą uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Kategorijos