Publikavimo data: 2024-06-16
Figų uogienė
Figų uogienėje yra labai daug vitaminų, ji tinka sergant peršalimo ligomis. Mūsų šeimoje tai labai mėgstama uogienė.
Žingsnis 1
Figas kruopščiai nuplaukite ir džiovinkite apie 15 minučių. Tada nupjaukite uodegėles ir viršuje padarykite nedidelius įpjovimus, kad cukrus patektų į figas.
Žingsnis 2
Tarkuokite smulkia tarka. Likusią citriną supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Užpilkite figas vandeniu, suberkite cukrų, citrinos žievelę, citrinos skilteles ir gvazdikėlius. Pastatykite ant ugnies ir virkite, kol užvirs, tada nugriebkite putas ir virkite dar 10 minučių. Tada nukelkite nuo ugnies, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 5-6 valandoms arba net per naktį, kad figos prisitrauktų cukraus.
Žingsnis 4
Po to uogienę dar kartą pavirkite 10 minučių ir palikite 4 valandoms.
Žingsnis 5
Kai uogienė atvės, išpilstykite ją į stiklainius.
Kategorijos