Publikavimo data: 2024-06-23
Filė su lašišos filė
Filo su lašišos filė - tai traškus pyragas su raudona žuvimi, sultingais špinatais ir sūriu. Šį sotų užkandį galima patiekti kaip savarankišką karštą patiekalą arba kaip malonų priedą prie puodelio karštos arbatos su citrina. Kreminio pyrago skonio derinys su citrusinėmis karšto gėrimo natomis pažadins apetitą net ir tiems, kurie nebuvo alkani.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūnus. Keptuvėje ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir suberkite svogūnus. Porus troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Baigiant kepti, pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius ingredientus. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Grietinėlę ir du kiaušinius sumaišykite iki vientisos masės įdarui. Pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 3
Suformuokite tešlą. Likusį sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ir išimkite tešlą. Apskritą kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir įdėkite į jį pirmąjį filė lakštą. Paskleiskite jį ant formos, patepkite šiltu aliejumi ir uždenkite kitu lakštu. Tą patį padarykite su kitais keturiais lakštais.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Ant tešlos dėkite žuvį. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus tolygiai paskleiskite porus. Pabarstykite likusiu sūriu. Ant įdaro uždėkite šeštą tešlos lakštą ir patepkite sviestu. Pyragą kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos