Publikavimo data: 2024-06-23
Filo garintuve
Samosa - tai Pietų, Vakarų ir Pietryčių Azijoje, Viduržemio jūros regione ir Afrikoje populiarus trikampio ar kūgio formos pyragas su įvairiais įdarais - nuo aštrių bulvių iki lęšių ir įvairios mėsos. Dėl emigracijos ir kultūrinio plitimo iš šių regionų samosos dabar dažnai gaminamos ir kituose regionuose. Iš fillo tešlos garuose gaminami samosai - tai labiau dietinis tradicinių kepinių variantas.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, kepenis, svogūnus ir morkas. Apibarstykite druska, pipirais ir troškinkite 10-15 min. Faršą susmulkinkite blenderiu ir sumaišykite su tarkuotu kiaušiniu.
Žingsnis 2
Paruoškite samosas. Supjaustykite fillo tešlą vienodomis juostelėmis. Du tešlos sluoksnius patepkite sviestu. Ant tešlos krašto dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro. Suvyniokite tešlą į voką iki juostelės galo. Aptepkite vokus sviestu, dėkite į garintuvą ir kepkite 10-15 minučių.
Kategorijos