Filo garintuve pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo garintuve

Samosa - tai Pietų, Vakarų ir Pietryčių Azijoje, Viduržemio jūros regione ir Afrikoje populiarus trikampio ar kūgio formos pyragas su įvairiais įdarais - nuo aštrių bulvių iki lęšių ir įvairios mėsos. Dėl emigracijos ir kultūrinio plitimo iš šių regionų samosos dabar dažnai gaminamos ir kituose regionuose. Iš fillo tešlos garuose gaminami samosai - tai labiau dietinis tradicinių kepinių variantas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Filo garintuve Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, kepenis, svogūnus ir morkas. Apibarstykite druska, pipirais ir troškinkite 10-15 min. Faršą susmulkinkite blenderiu ir sumaišykite su tarkuotu kiaušiniu.

Žingsnis 2

Filo garintuve Žingsnis 2
Paruoškite samosas. Supjaustykite fillo tešlą vienodomis juostelėmis. Du tešlos sluoksnius patepkite sviestu. Ant tešlos krašto dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro. Suvyniokite tešlą į voką iki juostelės galo. Aptepkite vokus sviestu, dėkite į garintuvą ir kepkite 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos