Filo garintuve pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo garintuve

Samosa - tai Pietų, Vakarų ir Pietryčių Azijoje, Viduržemio jūros regione ir Afrikoje populiarus trikampio ar kūgio formos pyragas su įvairiais įdarais - nuo aštrių bulvių iki lęšių ir įvairios mėsos. Dėl emigracijos ir kultūrinio plitimo iš šių regionų samosos dabar dažnai gaminamos ir kituose regionuose. Iš fillo tešlos garuose gaminami samosai - tai labiau dietinis tradicinių kepinių variantas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo garintuve Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, kepenis, svogūnus ir morkas. Apibarstykite druska, pipirais ir troškinkite 10-15 min. Faršą susmulkinkite blenderiu ir sumaišykite su tarkuotu kiaušiniu.

Žingsnis 2

Filo garintuve Žingsnis 2
Paruoškite samosas. Supjaustykite fillo tešlą vienodomis juostelėmis. Du tešlos sluoksnius patepkite sviestu. Ant tešlos krašto dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro. Suvyniokite tešlą į voką iki juostelės galo. Aptepkite vokus sviestu, dėkite į garintuvą ir kepkite 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos