Publikavimo data: 2024-06-23
Filo ir bulvės
Iš filo tešlos ir bulvių gaminami puikūs burekai. Taip vadinasi tradicinis nesaldus turkiškos kilmės pyragas, plačiai paplitęs buvusios Osmanų imperijos šalyse. Tokių pyragų forma gali būti įvairi. Jie gali būti dideli ir maži trikampiai, kvadratai, sraigės. Jiems gaminti naudojama sluoksniuota tešla ir bet koks nesaldus įdaras. Vienas iš sėkmingų įdaro derinių yra bulvės ir sūris.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Svogūną apkepkite, kol taps auksinis. Sumaišykite jį su bulvėmis. Įberkite juodųjų pipirų, tarkuoto sūrio ir krapų. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suvyniokite įdarą į filė. Paimkite pirmąjį fillo lakštą ir patepkite jį sviestu. Sulenkite jį taip, kad susidarytų maždaug 10 cm pločio juosta. Viršų patepkite sviestu. Paimkite arbatinį šaukštelį įdaro ir dėkite jį ant juostelės galo, palikdami 3 cm nuo krašto. Likusį kraštą atsargiai apvyniokite per įdarą. Perlenkite per pusę vertikaliai, kad susidarytų trikampis. Taip lankstykite iki juostelės galo. Gautas trikampis vokas.
Žingsnis 3
Iškepkite ir patiekite burekasi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Išdėliokite vokelius arti vienas kito. Viršų aptepkite kiaušiniu ir kepkite 15-20 minučių. Kai paplotėliai taps auksinės spalvos, išimkite juos.
Kategorijos