Publikavimo data: 2024-06-23
Filo kaip picos pagrindas
Filo tešla yra sluoksniuotos tešlos rūšis. Tešla gaminama rankomis ilgai sukant ir ištempiant į plonus 1 mm storio lakštus. Dažniausiai iš filo tešlos lakštų gaminama baklava, pyragaičiai, pyragaičiai su įvairiais įdarais. Iš filo tešlos galima pagaminti ir picos pagrindą. Iš tikrųjų pica, pagaminta iš filo tešlos, panaši į dietinį atvirą pyragą, nes filo yra nerauginta tešla.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių mišrainę. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Į keptuvę suberkite svogūną ir česnaką ir nuolat maišydami kepkite apie 5 minutes. Sudėkite špinatus ir maišydami kepkite, kol suminkštės (apie 3-4 min.). Tada išjunkite ugnį ir šiek tiek atvėsinkite mišinį.
Žingsnis 2
Sumaišykite įdarui skirtus ingredientus. Dubenyje sumaišykite rikotą ir goudą su žaliais kiaušiniais, sudėkite griežinėliais supjaustytą kumpį ir petražoles. Suberkite špinatų mišinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Surinkite ir iškepkite picas. Kiekvieną iš 8 fillo tešlos lakštų iš vienos pusės patepkite plonu ištirpinto sviesto sluoksniu. Tada pradėkite juos dėti vieną ant kito. Po to iš tešlos sluoksnių išpjaukite apskritimą, kurio skersmuo 3-4 cm didesnis už kepimo formą. Tada tešlą sudėkite į aliejumi išteptą formą. Po to paskirstykite įdarą ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 12 minučių.
Kategorijos