Publikavimo data: 2024-06-23
Filo orkaitėje
Prie arbatos ar kavos skonio dažnai norisi pridėti gardžios traškios tešlos. Pyragėliai gali būti puikus būdas pradėti dieną. Tokius patiekalus lengva ir greitai paruošti. Šiam tikslui galite naudoti neraugintą fillo tešlą. Ji panaši į sluoksniuotą tešlą, tačiau yra liesesnio pagrindo. Nepaisant neutralaus skonio, ploni, mažiau nei 1 mm storio jos sluoksniai kepdami sukurs neįtikėtinai rudą ir apetitą žadinančią plutelę. Naudojant fillo tešlą įprasti pyragėliai be įdaro tampa kulinariniu šedevru.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Išskleiskite tešlos lakštą ir plonu sluoksniu patepkite ištirpintu sviestu. Šiek tiek pabarstykite cukrumi. Ant viršaus uždėkite antrąjį fillo tešlos lakštą. Vėl patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Pakartokite sluoksnius su likusiais trimis lakštais. Šeštąjį lakštą uždėkite ant ankstesnių lakštų ir lengvai prispauskite. Pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Žingsnis 2
Paruoškite paplotėlius. Šešis tešlos lakštus susukite į akordeoną ir supjaustykite į 6 vienodus gabalėlius. Kiekvieną iš jų sulenkite vėduoklės forma ir sudėkite ant kepimo skardos. Dėkite į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Išimkite skardą iš orkaitės ir nuimkite paplotėlius nuo pergamento, kad nesuliptų.
Kategorijos