Publikavimo data: 2024-10-23
Filo sausainiai
Iš plonos švelnios fillo tešlos pagaminti sausainiai su saldžiu graikinių riešutų ir cukraus įdaru puikiai tiks kaip desertas ant šventinio stalo. Sausainius paruošite greitai ir jie pradžiugins jūsų svečius. Filo tešla yra labai specifinė ir turi savitų niuansų, į kuriuos reikia atsižvelgti gaminant. Pavyzdžiui, jei darbas su šia tešla šiek tiek užsitęsė, uždenkite ją drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių įdarą. Riešutus 10 min. skrudinkite 190 °C temperatūros orkaitėje. Atvėsinkite juos, tada sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite. Sumaišykite su cukrumi.
Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Uždėkite pirmąjį tešlos lakštą ir patepkite jį sviestu. Tą patį padarykite ir su kitais 3 lakštais. Ant paskutinio lakšto sudėkite įdarą ir visą tešlą perpjaukite pusiau. Tada kiekvieną pusę perpjaukite į dar 6 gabaliukus ir kiekvieną iš jų susukite į vamzdelį. 12 vamzdelių patepkite sviestu, sudėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Kategorijos