Filo sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Filo sausainiai

Iš plonos švelnios fillo tešlos pagaminti sausainiai su saldžiu graikinių riešutų ir cukraus įdaru puikiai tiks kaip desertas ant šventinio stalo. Sausainius paruošite greitai ir jie pradžiugins jūsų svečius. Filo tešla yra labai specifinė ir turi savitų niuansų, į kuriuos reikia atsižvelgti gaminant. Pavyzdžiui, jei darbas su šia tešla šiek tiek užsitęsė, uždenkite ją drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
474 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
29 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo sausainiai Žingsnis 1
Paruoškite sausainių įdarą. Riešutus 10 min. skrudinkite 190 °C temperatūros orkaitėje. Atvėsinkite juos, tada sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite. Sumaišykite su cukrumi.

Žingsnis 2

Filo sausainiai Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Uždėkite pirmąjį tešlos lakštą ir patepkite jį sviestu. Tą patį padarykite ir su kitais 3 lakštais. Ant paskutinio lakšto sudėkite įdarą ir visą tešlą perpjaukite pusiau. Tada kiekvieną pusę perpjaukite į dar 6 gabaliukus ir kiekvieną iš jų susukite į vamzdelį. 12 vamzdelių patepkite sviestu, sudėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos