Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su abrikosų džemu
Filo pyragas su abrikosų džemu suvyniotas į plonus tešlos lakštus kartu su graikiniais riešutais, cinamonu ir gvazdikėliais. Su tešla reikia dirbti greitai ir tarp sluoksnių dėti pakankamai sviesto. Jei perkate šaldytą tešlą, atšildykite ją maždaug 2 valandas uždarame inde. Po terminio apdorojimo prarandama dalis šviežių vaisių naudingųjų medžiagų. Tačiau uogienėje vis tiek yra daug vertingų organizmui komponentų.
Žingsnis 1
Pradėkite dirbti su fillo tešla. Ant virtuvinio rankšluosčio paskleiskite vieną tešlos lakštą ir silikoniniu šepetėliu patepkite jį sviestu. Tada perlenkite jį per pusę ir vėl patepkite riebalais.
Žingsnis 2
Pradėkite kloti įdarą. Palei trumpąjį tešlos kraštą, porą centimetrų nuo krašto, užtepkite 1 valgomąjį šaukštą uogienės. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą, patepkite sviestu, perlenkite per pusę ir vėl patepkite. Ant tešlos viršaus užbarstykite 1 valgomąjį šaukštą graikinių riešutų mišinio. Įdarytą tešlą atsargiai pradėkite sukti į vamzdelį. Tuomet kraštus užlenkite link centro ir suvyniokite kaip blyną iki pat vamzdelio galo.
Žingsnis 3
Palikite desertą kepti. Sviestu patepkite vamzdelius ir perkelkite juos į kepimo skardą, dėkite siūle žemyn. Likusiems lakštams ir įdarui pakartokite ankstesniame žingsnyje aprašytą procedūrą. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, kol vamzdelių viršūnėlės taps auksinės spalvos ir traškios, 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos