Filo pyragas su abrikosų džemu suvyniotas į plonus tešlos lakštus kartu su graikiniais riešutais, cinamonu ir gvazdikėliais. Su tešla reikia dirbti greitai ir tarp sluoksnių dėti pakankamai sviesto. Jei perkate šaldytą tešlą, atšildykite ją maždaug 2 valandas uždarame inde. Po terminio apdorojimo prarandama dalis šviežių vaisių naudingųjų medžiagų. Tačiau uogienėje vis tiek yra daug vertingų organizmui komponentų.
Žingsnis 1
Pradėkite dirbti su fillo tešla. Ant virtuvinio rankšluosčio paskleiskite vieną tešlos lakštą ir silikoniniu šepetėliu patepkite jį sviestu. Tada perlenkite jį per pusę ir vėl patepkite riebalais.
Žingsnis 2
Pradėkite kloti įdarą. Palei trumpąjį tešlos kraštą, porą centimetrų nuo krašto, užtepkite 1 valgomąjį šaukštą uogienės. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą, patepkite sviestu, perlenkite per pusę ir vėl patepkite. Ant tešlos viršaus užbarstykite 1 valgomąjį šaukštą graikinių riešutų mišinio. Įdarytą tešlą atsargiai pradėkite sukti į vamzdelį. Tuomet kraštus užlenkite link centro ir suvyniokite kaip blyną iki pat vamzdelio galo.
Žingsnis 3
Palikite desertą kepti. Sviestu patepkite vamzdelius ir perkelkite juos į kepimo skardą, dėkite siūle žemyn. Likusiems lakštams ir įdarui pakartokite ankstesniame žingsnyje aprašytą procedūrą. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, kol vamzdelių viršūnėlės taps auksinės spalvos ir traškios, 180 laipsnių temperatūroje.