Filo su Adygėjos sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su Adygėjos sūriu

Filo tešla - tai popieriaus storio tešlos lakštas, iš kurio galima kepti įvairius kepinius, pavyzdžiui, Adygean sūrio pyragą. Laikoma, kad joje yra mažai kalorijų ir daug baltymų. Kokybiškas Adygean sūrio pyragas turi būti drėgno paviršiaus ir tirštos konsistencijos, be plutos. Vietoj recepte naudojamų džiūvėsėlių galite naudoti susmulkintas nesaldžias galetes arba sausainius.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
318 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su Adygėjos sūriu Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį supilkite vandenį ir įmuškite 2 vištų kiaušinius. Supilkite miltus ir druską. Minkykite tešlą apie 15 minučių. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis. Tada kiekvieną dalį iškočiokite kuo ploniau, kad tešla būtų šiek tiek storesnė už pergamentinį popierių.

Žingsnis 2

Filo su Adygėjos sūriu Žingsnis 2
Pradėkite dėti tešlos sluoksnius. Jei reikia, tešlą apkirpkite, kad tilptų į kepimo formą. Ištepkite formą ištirpintu sviestu. Uždėkite pirmąjį tešlos sluoksnį ir patepkite sviestu.

Žingsnis 3

Filo su Adygėjos sūriu Žingsnis 3
Paruoškite filė tešlą su sūriu. Antrąjį tešlos sluoksnį sudėkite į sietelį ir 20-30 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje. Tada nuleiskite durklą su tešla į šaltą vandenį 10 sekundžių. Išėmę tešlą, sudėkite ją į formą ir patepkite sviestu. Apibarstykite 1/4 sūrio. Kitus lakštus, išskyrus paskutinįjį, išvirkite taip pat, atvėsinkite ir sudėkite į formą, patepkite sviestu ir apibarstykite sūrio sluoksniu. Paskutinio tešlos lakšto nevirkite, bet įdėkite tiesiai į formą, užlenkite kraštus ir patepkite sviesto sluoksniu. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos