Filo su aviečių džemu. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Filo su aviečių džemu.

Avietės yra vienas populiariausių sodo augalų mūsų šalyje. Šiose uogose yra daug įvairių sveikatai naudingų medžiagų. Tai pasakytina ne tik apie šviežias avietes, bet ir apie aviečių uogienę. Džemą galima valgyti kaip desertą arba dėti į įvairius kepinius. Puikus priedas prie arbatos bus subtilus pyragas iš fillo tešlos su aviečių džemu. Jį labai lengva ir greitai paruošti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
346 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su aviečių džemu. Žingsnis 1
Paruoškite pyragui skirtus ingredientus. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, suplakite juos šakute arba mikseriu. Sudėkite grietinę ir augalinį aliejų. Viską dar kartą išplakite. Suberkite manų kruopas, gerai išmaišykite. Grietinėlę ir uogienę padalykite į 2 lygias dalis.

Žingsnis 2

Filo su aviečių džemu. Žingsnis 2
Pagaminkite pyragą. Paimkite vieną tešlos lakštą ir plonu sluoksniu ištepkite jį kremu. Ant viršaus uždėkite dar 4 lakštus ir kiekvieną iš jų aptepkite kremu. Tada uždėkite vieną tešlos lakštą ir patepkite jį viena dalimi aviečių uogienės. Suvyniokite tešlą į ritinį. Tokiu pat būdu surinkite ir susukite antrąjį ritinį. Kepimo skardos popierių patepkite sviestu ir sudėkite ant jo suktinukus. Užpilkite likusiu kremu ir 40 minučių pašaukite į karštą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos