Filo su avietėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Filo su avietėmis

Pyragui su šviežiomis avietėmis iš filo tešlos tinka nelabai gražios, gležnos uogos, svarbiausia, kad jos būtų be pelėsių. Papuošimui rinkitės dideles, nepažeistas avietes. Nelaikykite aviečių, iš kurių ištekėjo sultys - jos greitai sugenda, geriau iš jų pagaminti desertą arba išvirti uogienę. Idealus būdas laikyti avietes - sudėti jas vienu sluoksniu ir uždengti popieriumi.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.32/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su avietėmis Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir 30 sekundžių plakite nedideliu greičiu. Supilkite tirštą jogurtą ir dar kartą suplakite. Supilkite augalinį aliejų ir vėl plakite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite manų kruopas ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Filo su avietėmis Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Vieną fillo tešlos lakštą patepkite kremu, vienam lakštui sunaudokite 2-3 valgomuosius šaukštus kremo. Vienas ant kito sudėkite dar 5 fillo tešlos lakštus, aptepdami juos kremu. Ant paskutinio lakšto uždėkite pusę filolinės tešlos lakšto. Netepdami pusės fillo lakšto, ant jo sudėkite avietes, palikdami 2-3 cm aplink kraštus. Viską suvyniokite.

Žingsnis 3

Filo su avietėmis Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Padėkite ritinį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir supjaustykite vienodais kvadratiniais gabalėliais. Supilkite likusį kremą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos