Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su avietėmis
Pyragui su šviežiomis avietėmis iš filo tešlos tinka nelabai gražios, gležnos uogos, svarbiausia, kad jos būtų be pelėsių. Papuošimui rinkitės dideles, nepažeistas avietes. Nelaikykite aviečių, iš kurių ištekėjo sultys - jos greitai sugenda, geriau iš jų pagaminti desertą arba išvirti uogienę. Idealus būdas laikyti avietes - sudėti jas vienu sluoksniu ir uždengti popieriumi.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir 30 sekundžių plakite nedideliu greičiu. Supilkite tirštą jogurtą ir dar kartą suplakite. Supilkite augalinį aliejų ir vėl plakite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite manų kruopas ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Vieną fillo tešlos lakštą patepkite kremu, vienam lakštui sunaudokite 2-3 valgomuosius šaukštus kremo. Vienas ant kito sudėkite dar 5 fillo tešlos lakštus, aptepdami juos kremu. Ant paskutinio lakšto uždėkite pusę filolinės tešlos lakšto. Netepdami pusės fillo lakšto, ant jo sudėkite avietes, palikdami 2-3 cm aplink kraštus. Viską suvyniokite.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Padėkite ritinį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir supjaustykite vienodais kvadratiniais gabalėliais. Supilkite likusį kremą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos