Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su avokadais
Avokadais įdaryti filo krepšeliai - skanus ir maistingas patiekalas. Nors avokadas dažnai naudojamas salotose ir padažuose, jis yra vaisius, o ne daržovė. Dėl savo maistinių savybių šis vaisius Indijoje buvo pramintas "vargšo karve", o Anglijoje dėl savo išvaizdos - "aligatoriaus kriauše". Avokadus geriau valgyti žalius, nes ilgai termiškai apdoroti jie tampa kartūs ir sunaikina naudingus mikroelementus.
Žingsnis 1
Paruoškite filo krepšelius. Ištirpintu sviestu ištepkite vieną filo lakštą. Supjaustykite jį 5 x 5 cm dydžio kvadratėliais. Keksiukų formeles ištepkite sviestu. Kiekvieną jų išklokite trimis tešlos sluoksniais taip, kad jie gulėtų skirtingais kampais. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 6-7 minutėms. Išjunkite ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Iš majonezo, kečupo, Vorčesterio padažo ir augalinio aliejaus pagaminkite padažą. Pagal skonį įberkite pipirų ir druskos. Sumaišykite aisbergo salotas, avokadą ir krevetes. Užpilkite šias salotas padažu ir išmaišykite. Pripildykite krepšelius įdaro ir papuoškite krevečių uodegėlėmis.
Kategorijos