Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su baklažanais
Prinokę baklažanai - tikra paspirtis kiekvienai šeimininkei. Lengvai pagaminami patiekalai iš jų ant pietų stalo puikuojasi ištisus metus. Baklažanai yra naudingų mikroelementų ir vitaminų lobynas. Dėl mažo kaloringumo ši daržovė puikiai tinka dietinei mitybai. Iš baklažanų gaunami skanūs ir išskirtiniai patiekalai, net kepiniai. Pyragas iš filo tešlos su baklažanais ir sūriu tikrai užims garbingą vietą valgiaraštyje. Jį lengva paruošti ir jis labai gražiai atrodo.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite baklažanais. Baklažanų griežinėlius pasūdykite ir palikite juos 10 minučių, kad prisitrauktų sulčių. Tada nuplaukite šaltu vandeniu ir lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių 1-2 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite pyrago įdarą. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite sūrio drožles, minkštą varškę, kapotas petražoles ir česnaką. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Į formą įdėkite pirmąjį fillo tešlos lakštą ir patepkite jį sviestu. Kraštai turi atsikišti nuo šonų. Visus lakštus dėkite taip pat. Paskleiskite baklažanus, tada sūrio mišinį ir uždenkite įdarą tešlos kraštais. Pyrago viršų patepkite aliejumi ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos