Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su baltagūžiais kopūstais
Baltagūžiai kopūstai yra populiarus pyragų įdaras. Pyragas gali būti gaminamas iš įvairių rūšių tešlos - mielinės, sluoksniuotos, lietinės arba ištemptos tešlos, pavyzdžiui, fillo. Ploni neraugintos tešlos lakštai padarys pyragą lengvą ir erdvų, o baltagūžiai kopūstai išeis minkšti. Daržovę reikėtų smulkiai supjaustyti ir prieš tai apkepti. Termiškai apdorojant baltagūžius kopūstus atsiranda specifinis kvapas, jo atsikratyti padės baltos duonos riekelė.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Sudėkite kopūstus ir kepkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite į dubenį, atvėsinkite ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite filo pyragą su kopūstais. Ant kiekvieno fillo tešlos lakšto dėkite įdaro ir tolygiai paskirstykite. Suvyniokite vieną lakštą ir susukite jį į sraigę. Procedūrą pakartokite su visais filo lakštais. Ištepkite kepimo formą likusiu aliejumi ir sandariai išdėliokite paruoštus lakštus.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Įpilkite pyragą pieno ir kiaušinių mišiniu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, lengvai apipurkškite vandeniu ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite 15 minučių pailsėti. Taip kepinys bus minkštesnis.
Kategorijos