Filo su baltagūžiais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su baltagūžiais kopūstais

Baltagūžiai kopūstai yra populiarus pyragų įdaras. Pyragas gali būti gaminamas iš įvairių rūšių tešlos - mielinės, sluoksniuotos, lietinės arba ištemptos tešlos, pavyzdžiui, fillo. Ploni neraugintos tešlos lakštai padarys pyragą lengvą ir erdvų, o baltagūžiai kopūstai išeis minkšti. Daržovę reikėtų smulkiai supjaustyti ir prieš tai apkepti. Termiškai apdorojant baltagūžius kopūstus atsiranda specifinis kvapas, jo atsikratyti padės baltos duonos riekelė.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.65/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su baltagūžiais kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Sudėkite kopūstus ir kepkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite į dubenį, atvėsinkite ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Filo su baltagūžiais kopūstais Žingsnis 2
Sudėkite filo pyragą su kopūstais. Ant kiekvieno fillo tešlos lakšto dėkite įdaro ir tolygiai paskirstykite. Suvyniokite vieną lakštą ir susukite jį į sraigę. Procedūrą pakartokite su visais filo lakštais. Ištepkite kepimo formą likusiu aliejumi ir sandariai išdėliokite paruoštus lakštus.

Žingsnis 3

Filo su baltagūžiais kopūstais Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Įpilkite pyragą pieno ir kiaušinių mišiniu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, lengvai apipurkškite vandeniu ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite 15 minučių pailsėti. Taip kepinys bus minkštesnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos