Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su baltuoju šokoladu
Skanus ir sotus desertas, kuris tikrai patiks jauniesiems saldumynų mėgėjams. Iš švelnios fillo tešlos su baltuoju šokoladu pagamintus blynelius gana lengva paruošti, todėl juos galima ruošti kartu su vaikais. Jei stebite savo figūrą ir vengiate saldumynų, baltąjį šokoladą pakeiskite karčiuoju šokoladu, kuriame kakavos kiekis yra nuo 50 iki 99 %. Tokiame šokolade yra daug antioksidantų ir mažai cukraus, todėl jis yra dietinis.
Žingsnis 1
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Didelį puodą su vandeniu pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Tada į jį įdėkite mažesnį puodą ir sudėkite smulkintą šokoladą. Sumažinkite kaitrą ir tirpinkite šokoladą iki vientisos masės. Tai užtruks 20-30 minučių. Įsitikinkite, kad verdantis vanduo liečia ant viršaus pastatyto indo dugną. Tada šokoladą atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite filo blynelius. Išklokite pirmąjį tešlos lakštą, patepkite jį sviestu ir pabarstykite cukraus pudros ir cinamono mišiniu. Tą patį padarykite su dar dviem lakštais. Apibarstę trečią lakštą aptepkite 3 valgomaisiais šaukštais šokolado ir tolygiai paskirstykite ant plutos. Užlenkite blyną per šonus ir susukite į vamzdelį. Padarykite dar penkis tokius blynus, patepkite juos sviestu ir 15-20 min. siųskite į orkaitę.
Kategorijos