Tie, kurie lankėsi Viduržemio jūros regiono tavernose, tikriausiai mėgavosi spalvingais saldžiais kepiniais. Jie yra lengvi, švelnūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Paslaptis paprasta - užsienio virėjai naudoja specialią graikišką tešlą - filo. Pati savaime ji neturi jokio išskirtinio skonio, tačiau, ją sujungus su bananais ar kitais saldžiais įdarais, gaunamas lengvas traškus desertas. Rekomenduojama imti tik grynus geltonus vaisius, ant kurių nėra jokių akivaizdžių defektų, taškelių ar įbrėžimų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Išimkite vieną fillo tešlos lakštą iš pakuotės ir patepkite jį ištirpintu sviestu. Ant viršaus uždėkite antrą lakštą ir pakartokite taip pat. Tada supjaustykite tešlą 3-4 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite bananus. Kiekvieną banano griežinėlį pamirkykite cukruje, tada uždėkite tešlos juosteles ir viršų lengvai patepkite sviestu.
Žingsnis 3
Sudėkite suktinukus. Sudėkite suktinukus ant kepimo skardos, pabarstykite sezamo sėklomis ir 15 minučių pašaukite į orkaitę, kol taps auksinės spalvos.