Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su briuseliniais kopūstais
Filo pyragas su Briuselio kopūstais - skanus ir sveikas patiekalas. Briuselio kopūstuose yra daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Tai geležies, fosforo, kalio, kalcio, magnio, folio rūgšties, B grupės vitaminų lobynas. Ši daržovė buvo išvesta dirbtinai, ji pavadinta Belgijos sostinės Briuselio garbei. Šios šalies laukuose ji pradėta auginti viduramžiais. Vokietijoje Briuselio kopūstai vadinami "rožiniais kopūstais", nes maži daigeliai panašūs į šią gėlę.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir 3-5 min. pakepinkite svogūną ir morkas. Sudėkite briuselinius kopūstus ir 1-2 lauro lapus. Palaikykite ant ugnies dar 4 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragą. Sviestu patepkite tešlos lakštą ir įdėkite jį į formą. Procedūrą pakartokite 3 kartus. Ant viršaus sudėkite įdarą ir jį paskirstykite. Ant viršaus uždėkite dar 4 sviestu pateptus filė lakštus. Pyragą kepkite 25-30 minučių.
Kategorijos