Filo su briuseliniais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su briuseliniais kopūstais

Filo pyragas su Briuselio kopūstais - skanus ir sveikas patiekalas. Briuselio kopūstuose yra daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Tai geležies, fosforo, kalio, kalcio, magnio, folio rūgšties, B grupės vitaminų lobynas. Ši daržovė buvo išvesta dirbtinai, ji pavadinta Belgijos sostinės Briuselio garbei. Šios šalies laukuose ji pradėta auginti viduramžiais. Vokietijoje Briuselio kopūstai vadinami "rožiniais kopūstais", nes maži daigeliai panašūs į šią gėlę.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su briuseliniais kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir 3-5 min. pakepinkite svogūną ir morkas. Sudėkite briuselinius kopūstus ir 1-2 lauro lapus. Palaikykite ant ugnies dar 4 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite 15 minučių.

Žingsnis 2

Filo su briuseliniais kopūstais Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragą. Sviestu patepkite tešlos lakštą ir įdėkite jį į formą. Procedūrą pakartokite 3 kartus. Ant viršaus sudėkite įdarą ir jį paskirstykite. Ant viršaus uždėkite dar 4 sviestu pateptus filė lakštus. Pyragą kepkite 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos