Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su brokoliais
Filo pyragas su brokoliais - puikus pietų pasirinkimas visai šeimai. Filo tešla iš išorės yra traški, o viduje labai minkšta. Su tešla lengva dirbti, jos lakštus reikia sudėti ant darbo paviršiaus, patepti aliejumi ir sudėti vieną ant kito. Įdarą sudaro tik trys ingredientai - brokoliai, fetos sūris ir mėtos. Rinkdamiesi brokolius nepamirškite, kad švieži žiedynai turi būti tvirti, žali, o ne geltoni.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Užvirinkite puodą su trupučiu vandens ir sudėkite brokolius. Virkite apie 5 minutes. Tada perkelkite į lėkštę. Nedideliame dubenėlyje įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės ir druskos. Išplakite iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišykite brokolius, mėtas ir sūrį.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Išskleiskite filo lakštus, patepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite juos vieną ant kito į pyrago formą, palikdami kraštelį. Supilkite grietinės mišinį ir užpilkite įdarą. Pašaukite pyrago formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol paruduos.
Kategorijos