Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su bryndza
Filo - tai graikų, turkų ir Balkanų virtuvėse populiari tešlos rūšis, kuri graikiškai reiškia "lakštas" ir yra kilusi iš Persijos. Filo tešla yra labai plonai iškočiota ir naudojama tiek sūriems, tiek saldiems patiekalams gaminti. Šios rūšies tešlą galima pasigaminti patiems arba nusipirkti paruoštą. Rinkdamiesi parduotuvėje atkreipkite dėmesį į sudėtį. Kokybiško gaminio sudėtyje yra tik vanduo, miltai, aliejus, vanduo ir druska. Jei perkate šaldytą filo tešlą, prieš gamindami atšildykite ją kambario sąlygomis. Tokia tešla gerai dera su sūriais, ypač su brynza.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą ir iškočiokite tešlą. Į dubenį sudėkite bryndzą, grietinę ir plaktą kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite. Kiekvieną tešlos lakštą patepkite sviestu. Padalykite įdarą į tiek dalių, kiek turite lakštų.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Ant vieno lakšto sudėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite, tada susukite lakštą į ritinį. Taip susukite visus įdarytus lakštus.
Žingsnis 3
Suformuokite patiekalą ir iškepkite. Visus lakštus sudėkite į aliejumi pateptą formą. Prispauskite lakštus vieną prie kito, aptepkite likusiu aliejumi. Kepkite orkaitėje 45 minutes. Tada leiskite 5 minutes atvėsti.
Kategorijos