Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su cinamonu
Plona fillo tešla, įdaryta obuoliais, yra skanus desertas. Ypatingo skonio jam suteikia cinamonas. Šio prieskonio tėvynė - Azija. Geriausias cinamonas yra Ceilono cinamonas. Tokio cinamono lazdelės yra minkštos ir trapios, trapios. Jis naudingas organizmui ir pasižymi mažu kumarino, kuris didelėmis dozėmis yra pavojingas, kiekiu. Kartais cinamonas išduodamas kaip pigesnė kasija, kuri yra mažiau aromatinga ir turi daug šios medžiagos. Ceilono cinamone yra 0,02 g/kg, o kasijoje - 2 g/kg.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir įdėkite sviesto. Kai jis ištirps, sudėkite obuolius. Suberkite cukraus pudrą ir 5-6 min. palaikykite ant silpnos ugnies. Išjunkite, suberkite cinamoną ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Pradėkite formuoti pyragą. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius, plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės. Ištepkite formą aliejumi. Paimkite filė lakštą ir pamirkykite jį į kiaušinį. Juo išklokite formos dugną, padarykite nedidelius šonus. Dugnui suformuoti reikia 5 tokių filė lakštų.
Žingsnis 3
Baigti gaminti pyragą ir jį iškepti. Paskirstykite įdarą. Pamirkykite likusius fillo lakštus ir uždėkite juos ant viršaus. Jų nebūtina dėti tolygiai. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite pyragą į ją 30 minučių.
Kategorijos