Publikavimo data: 2024-09-17
Filo su cukinija cukinija.
Iš plonos mielinės fillo tešlos ir cukinijų galima pagaminti gardžius pyragus. Cukinija - tai europietiška cukinijų veislė. Jos pavadinimas kilęs iš žodžio "zucca", kuris išvertus iš italų kalbos reiškia "moliūgas". Kartu istorine cukinijų tėvyne laikoma Amerika. Cukinijoje yra daug vitamino C, kuris būtinas stipriai imuninei sistemai ir jaunystei išsaugoti. Ši daržovė laikoma hipoalergišku produktu.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago įdarą. Vyšninius pomidorus pabarstykite žolelėmis ir sumaišykite. Sutrinkite zirą trintuve, įberkite druskos ir kalendros ir dar kartą sutrinkite. Įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite. Prieskonių mišiniu įtrinkite baklažanus ir cukinijas. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite juos po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės. Leiskite daržovėms atvėsti ir supjaustykite jas griežinėliais.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Ištirpintu sviestu ištepkite filo lakštą. Dėkite į kepimo indą sviestu į apačią. Leiskite kraštams išsikišti iš formos. Tai pakartokite su antruoju lakštu. Išdėliokite baklažanus ir cukinijas. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Išdėliokite pomidorus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant viršaus užbarstykite Adygea sūrio. Apvyniokite vidinius filė lakšto kraštus. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 12-15 minučių.
Kategorijos