Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su daržovėmis
Filo pyrago su daržovėmis įdaras gali būti labai skirtingas. Įdarą galima derinti ir papildyti pagal savo skonį, pavyzdžiui, pridėti cukinijų, įvairių žolelių ir prieskonių. Dėl daržovių gausos pyragas tampa sultingas. Tokį pyragą galima patiekti kaip užkandį ar pusryčius, pasiimti į darbą ar iškylą. Su filo tešla dirbkite greitai, nes ji greitai džiūsta. Dar nepanaudotus lakštus uždenkite drėgnu rankšluosčiu.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnų kubelius. Kepkite 3-5 minutes, kol taps skaidrūs, sudėkite visas supjaustytas daržoves. Išmaišykite ir troškinkite po dangčiu 20-25 minutes ant silpnos ugnies. Išjunkite ugnį, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
Žingsnis 2
Surinkite daržovių pyragą. Ant kepimo indo dugno dėkite 1 filė lakštą taip, kad kraštai šiek tiek nusileistų žemyn. Aptepkite ištirpintu sviestu, tada dėkite kitą filo tešlos lakštą ir vėl patepkite sviestu. Taip padarykite su visais filo lakštais. Sudėkite įdarą į formą ir paskirstykite jį. Apvyniokite tešlos kraštus ant įdaro ir patepkite likusiu sviestu. Formą su pyragu pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40-50 minučių, kol taps traškus.
Kategorijos