Filo su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su daržovėmis

Filo pyrago su daržovėmis įdaras gali būti labai skirtingas. Įdarą galima derinti ir papildyti pagal savo skonį, pavyzdžiui, pridėti cukinijų, įvairių žolelių ir prieskonių. Dėl daržovių gausos pyragas tampa sultingas. Tokį pyragą galima patiekti kaip užkandį ar pusryčius, pasiimti į darbą ar iškylą. Su filo tešla dirbkite greitai, nes ji greitai džiūsta. Dar nepanaudotus lakštus uždenkite drėgnu rankšluosčiu.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su daržovėmis Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnų kubelius. Kepkite 3-5 minutes, kol taps skaidrūs, sudėkite visas supjaustytas daržoves. Išmaišykite ir troškinkite po dangčiu 20-25 minutes ant silpnos ugnies. Išjunkite ugnį, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.

Žingsnis 2

Filo su daržovėmis Žingsnis 2
Surinkite daržovių pyragą. Ant kepimo indo dugno dėkite 1 filė lakštą taip, kad kraštai šiek tiek nusileistų žemyn. Aptepkite ištirpintu sviestu, tada dėkite kitą filo tešlos lakštą ir vėl patepkite sviestu. Taip padarykite su visais filo lakštais. Sudėkite įdarą į formą ir paskirstykite jį. Apvyniokite tešlos kraštus ant įdaro ir patepkite likusiu sviestu. Formą su pyragu pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40-50 minučių, kol taps traškus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos