Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su džiovintais grybais
Filo yra labai plona ir nesunki tešla. Ji tinka įvairiems pyragams, tortams ir kitiems kepiniams gaminti. Filo galite nusipirkti prekybos centruose arba pasigaminti patys. Filo pyragas su džiovintais grybais - tai patiekalas vegetarams ir tiems, kurie stebi figūrą. Grybai skaido organizme esantį glikogeną, riebalus. Džiovinti - apsaugo nuo vėžio. Jie rekomenduojami sergant mažakraujyste, ateroskleroze ir krūtinės angina.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir 1 šaukštelį sviesto. Įkaitinkite ir sudėkite svogūną bei česnaką. Kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite grybus, įberkite druskos, pipirų, įdėkite rozmarino ir čiobrelių lapelių. Išmaišykite ir kepkite 10 minučių. Sudėkite grietinėlės sūrį, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Suformuokite grybų pyragą. Kiekvieną fillo lakštą patepkite ištirpintu sviestu ir sudėkite vieną ant kito. Tada lakštais uždenkite kepimo indą, palikdami kraštus kabančius žemyn. Paskleiskite įdarą ir uždenkite tešlos kraštus. Dėkite į įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms, kol iškeps ir paruduos.
Kategorijos