Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su džiovintais obuoliais
Pyragas su džiovintais obuoliais iš filo tešlos yra kvapnus, šiek tiek rūgštokas pyragas. Patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikas. Džiovinti obuoliai yra vertingas vitaminų, mineralų, antioksidantų ir maistinių skaidulų šaltinis, kurie būtini žmogaus sveikatai palaikyti ir atkurti. Reguliarus džiovintų vaisių vartojimas užkerta kelią aterosklerozei, išemijai, apsaugo nuo širdies priepuolių ir insulto, normalizuoja širdies ritmą. Bus puiku, jei vaisius džiovinsite patys.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite džiovintais obuoliais. Ant didelės ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir stipriai užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir sudėkite džiovintus obuolius. Virkite 15-20 minučių. Tada suberkite cukrų, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 8-10 minučių. Išjunkite viryklę ir leiskite obuoliams atvėsti. Išpilkite iš puodo vandenį, išspauskite vaisius nuo drėgmės ir susmulkinkite trintuvu.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Paimkite kepimo formą ir patepkite ją aliejumi. Uždėkite tešlos lakštą, palikdami kraštus, patepkite aliejumi, tada ant viršaus uždėkite kitą lakštą, nepamiršdami patepti aliejumi. Taip išdėliokite visus lakštus, palikdami 2-3 gabalėlius pyragui uždengti.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Tolygiai paskirstykite įdarą ant tešlos ir suvyniokite kraštus. Likusius filė lakštus patepkite sviestu ir uždenkite įdaru. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.
Kategorijos