Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su džiovintais pievagrybiais
Filo su džiovintais grybais - traškus pyragas su įdaru, kuris garsėja savo oro erdvumu. Tešla primena sluoksniuotą tešlą, tačiau yra daug plonesnė. Išvertus iš graikų kalbos filo reiškia "lapas", o jo tekstūra visiškai atitinka patiekalo pavadinimą. Kepant svarbu iškočioti kuo plonesnę tešlą ir išsaugoti plokštelės vientisumą. Etaloniniais pavyzdžiais laikomi tie, per kuriuos galima skaityti knygą. Kad pasiektų norimą rezultatą, virėjai iškočioja filo tešlą ant kukurūzų krakmolo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepinkite askaloninį česnaką, kol taps permatomas. Pagal skonį įberkite druskos ir džiovintų česnakų. Prie svogūnų suberkite pievagrybius, įpilkite į keptuvę dar 2 valg. š. alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Kepkite grybus ant vidutinės ugnies, kol išgaruos visas skystis. Nepamirškite pamaišyti. Nuimkite įdarą nuo viryklės ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kukurūzų krakmolu pabarstykite paviršių, ant kurio ketinate iškočioti filo plokšteles. Išimkite pirmąją plokštelę ir iškočiokite ją. Įdėkite ją į formą ir patepkite sviestu. Tą patį padarykite su dar dviem plokštelėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Ant tešlos dėkite grybų įdarą ir uždenkite likusiais trimis lakštais. Nepamirškite kiekvieno jų patepti ištirpintu sviestu. Ypatingą dėmesį skirkite trapios tešlos kampams. Siųskite formą į orkaitę 30 minučių, kol apskrus.
Kategorijos