Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su džiovintais vaisiais
Filo su džiovintais vaisiais yra puikus desertas. Pastia yra marokietiškas patiekalas, kuriame svarbiausia yra ne įdaras, o plona filo tešla, kuri kepant tampa gardžiai traški. Pastia gaminama su įvairiais įdarais. Vienas iš saldžiųjų variantų yra su džiovintais vaisiais, riešutais ir halva. Šiame patiekale yra daug naudingų vitaminų ir mikroelementų, o gaminamas jis tiesiog vienu atsikvėpimu.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sumaišykite džiovintus vaisius, riešutus, halvą ir šokoladą.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite suktinukus. Paimkite pirmąjį fillo lakštą ir patepkite jį sviestu. Sulenkite jį, kad susidarytų maždaug 10 cm pločio juosta. Viršų patepkite sviestu. Sudėkite įdarą ir atsargiai suvyniokite, užlenkdami kraštus. Aptepkite sviestu. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite ant jos pyragėlius ir 10-15 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kategorijos