Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su ementalio sūriu
Filo su ementalio sūriu yra graikiškas patiekalas, vadinamas tiropita, o tai reiškia "sūrio pyragas". Iš išvaizdos tešla primena sraigės kiautą, nes tešla su įdaru yra susukta spirale. Pagal skonį pyragas būna labai minkštas ir sūrus. Jei norisi, pyragą galima paįvairinti, į įdarą įmaišant žolelių arba česnako. O mėgstantys aštrius patiekalus gali naudoti aštriųjų pipirų arba aštrių prieskonių priedą.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Giliame dubenyje suplakite vištienos kiaušinius, sudėkite smulkintą fetą, ementalą ir varškę. Produktus gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Padėkite filo lakštą ant darbinio paviršiaus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir dar kartą patepkite. Tada ant plačiojo krašto paskirstykite įdarą ir suvyniokite į laisvą ritinėlį. Suvyniokite vamzdelį į sraigę ir įdėkite į formos vidurį. Tą patį padarykite su likusiu filo ir įdaru, suvyniokite juos aplink gaminio centrą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir lengvai apšlakstykite vandeniu. Dėkite į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos