Filo su ementalio sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Filo su ementalio sūriu

Filo su ementalio sūriu yra graikiškas patiekalas, vadinamas tiropita, o tai reiškia "sūrio pyragas". Iš išvaizdos tešla primena sraigės kiautą, nes tešla su įdaru yra susukta spirale. Pagal skonį pyragas būna labai minkštas ir sūrus. Jei norisi, pyragą galima paįvairinti, į įdarą įmaišant žolelių arba česnako. O mėgstantys aštrius patiekalus gali naudoti aštriųjų pipirų arba aštrių prieskonių priedą.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
335 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Filo su ementalio sūriu Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Giliame dubenyje suplakite vištienos kiaušinius, sudėkite smulkintą fetą, ementalą ir varškę. Produktus gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Filo su ementalio sūriu Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Padėkite filo lakštą ant darbinio paviršiaus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir dar kartą patepkite. Tada ant plačiojo krašto paskirstykite įdarą ir suvyniokite į laisvą ritinėlį. Suvyniokite vamzdelį į sraigę ir įdėkite į formos vidurį. Tą patį padarykite su likusiu filo ir įdaru, suvyniokite juos aplink gaminio centrą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir lengvai apšlakstykite vandeniu. Dėkite į orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos