Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su ėriena
Avienos pyragas fillo tešloje - puikus sotaus, bet ne per daug kaloringo kepinio pasirinkimas. Avienoje beveik nėra cholesterolio, joje yra daug vertingų mikro- ir makroelementų. Nerekomenduojama ėrienos kepti per ilgai, kitaip mėsa taps sausa ir guminė. Nepaisant to, kad aviena turi mažiau riebalų, ji greitai sukietėja. Todėl avienos patiekalus reikėtų patiekti karštus ir valgyti iš karto arba užgerti karšta arbata.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną ir faršą, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite pomidorus, česnaką, mėtas, muskatą, druską ir pipirus. Troškinkite ant mažos ugnies, kol beveik visas skystis išgaruos. Špinatų lapus atskirai troškinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, maždaug dvi minutes.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Kiekvieną fillo lakštą patepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite lakštus į formą vieną ant kito taip, kad lakštų kraštai kabotų žemyn. Ant fillo lakštų dėkite mėsos įdarą, po to - troškintus špinatus. Pakelkite tešlos kraštus į viršų, uždenkite pyragą ir užspauskite. Apšlakstykite pyragą alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Kategorijos