Filo su ėriena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Filo su ėriena

Avienos pyragas fillo tešloje - puikus sotaus, bet ne per daug kaloringo kepinio pasirinkimas. Avienoje beveik nėra cholesterolio, joje yra daug vertingų mikro- ir makroelementų. Nerekomenduojama ėrienos kepti per ilgai, kitaip mėsa taps sausa ir guminė. Nepaisant to, kad aviena turi mažiau riebalų, ji greitai sukietėja. Todėl avienos patiekalus reikėtų patiekti karštus ir valgyti iš karto arba užgerti karšta arbata.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su ėriena Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną ir faršą, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite pomidorus, česnaką, mėtas, muskatą, druską ir pipirus. Troškinkite ant mažos ugnies, kol beveik visas skystis išgaruos. Špinatų lapus atskirai troškinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, maždaug dvi minutes.

Žingsnis 2

Filo su ėriena Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Kiekvieną fillo lakštą patepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite lakštus į formą vieną ant kito taip, kad lakštų kraštai kabotų žemyn. Ant fillo lakštų dėkite mėsos įdarą, po to - troškintus špinatus. Pakelkite tešlos kraštus į viršų, uždenkite pyragą ir užspauskite. Apšlakstykite pyragą alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos