Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su gėlių medumi
Natūralus gėlių medus yra skanus dietinis produktas. Jo pagrindą sudaro bičių surinktas nektaras iš įvairių medunešių bičių. Todėl gėlių medus pasižymi dideliu maistingųjų medžiagų kiekiu. Jį organizmas virškina geriau nei cukrų. Medus kaip saldiklis dažnai dedamas į įvairius kepinius. Filo pyragas su gėlių medumi ir obuoliais bus puikus priedas prie gardžios arbatos.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago įdarą. Pusę paruošto sviesto ištirpinkite metaliniame dubenyje. Į sviestą sudėkite obuolius. Suberkite cukrų ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite, kad obuoliai visiškai įsigertų į sirupą. Kai obuoliai suminkštės, nuimkite nuo viryklės. Ištirpinkite likusią pusę sviesto, kad pateptumėte tešlos sluoksnius.
Žingsnis 2
Pagaminkite pyragą. Padėkite tešlos lakštą ant kepimo skardos ir patepkite aliejumi. Ant lakšto sudėkite įdarą, palikdami laisvus kraštus. Ant įdaro sudėkite riešutus. Antrą tešlos lakštą ištepkite sviestu ir uždėkite ant pirmojo. Užtepkite obuolių įdarą. Tą patį padarykite su likusiais penkiais lakštais. Paskutiniam lakštui įdaro nereikia. Visus laisvus kraštus užlenkite į viršų ir sujungkite, kad gautųsi uždaras pyragas. Tešlą patepkite gėlių medumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Kategorijos