Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su gorgonzolos sūriu
Gorgonzolos sūris dera su riešutais, džiovintais vaisiais, medumi, šokoladu ir, žinoma, kriaušėmis. Viduramžių Prancūzijoje net buvo sakoma, kad neįmanoma įsivaizduoti tokios sėkmingos santuokos kaip sūrio ir kriaušės sąjunga. Išbandykite gaminti filo tešlos vokelius su gorgonzolos sūriu. Kontrastas tarp aštraus sūrio kreminės konsistencijos, medaus saldumo, kriaušės traškumo ir čiobrelių šviežumo nustebins rafinuotumu. Filo su gorgonzola bus puikus užkandis ir stalo puošmena.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į sviestą sudėkite kriaušę, supilkite medų ir kepkite 1 minutę. Kiekvieną tešlos lakštą ištepkite augaliniu aliejumi, ant krašto dėkite dalį įdaro ir kelias sūrio skilteles, pabarstykite pipirų mišiniu ir susukite tešlą į voką.
Žingsnis 2
Iškepkite filo su gorgonzolos sūriu. Perkelkite vokus į aliejumi pateptą kepimo indą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos