Filo su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su graikiniais riešutais

Filo su graikiniais riešutais yra turkiškas desertas, vadinamas baklava. Tai pyragas iš tešlos ir tarkuotų riešutų. O baklava papildyta sirupu, kuriuo mirkoma po kepimo. Desertas atsirado XV a., kai vienas virėjas savo šeimininkui patiekė patiekalą, kuris jam taip patiko, kad jis išleido įsakymą jį gaminti per visas šventes. Dabar kiekviena turkų šeimininkė turi savo baklavos receptą, dažniausiai gaminamą iš įvairių rūšių tešlos.
Gaminimo laikas
175 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
392 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Pradėkite ruošti baklavą. Sviestą sudėkite į puodą ir ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Tada kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi naudodami kepimo šepetėlį. Po to ant kepimo skardos dėkite fillo lakštą ir vėl patepkite aliejumi. Pakartokite su puse tešlos.

Žingsnis 2

Filo su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Sumaišykite smulkintus riešutus su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus, gerai išmaišykite. Tada riešutus tolygiu sluoksniu paskleiskite po visą tešlos paviršių. Įdarą ant viršaus uždenkite kitu filė lakštu. Tešlos paviršių vėl patepkite sviestu ir ant viršaus uždėkite dar vieną lakštą. Kartokite, kol tešla bus baigta.

Žingsnis 3

Filo su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Išsiųskite patiekalą kepti. Ant ruošinio pažymėkite raštą - rombus arba stačiakampius. Atminkite, kad nebūtina jo visiškai išpjauti. Siųskite ruošinį į orkaitę 20 minučių "konvekcijos" režimu. Po to sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite filo dar 20-25 minutes.

Žingsnis 4

Filo su graikiniais riešutais Žingsnis 4
Paruoškite sirupą ir baigkite virti. Kol baklava kepa, paruoškite sirupą. Į puodą supilkite cukrų, įpilkite vandens, pastatykite indą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Po to sumažinkite ugnį ir virkite sirupą dar apie 10 minučių. Kai sirupas bus paruoštas, išimkite jį iš puodo, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Supilkite sirupą ant paruošto patiekalo, kad jis tolygiai pasiskirstytų. Tada palikite kepimo skardą išjungtoje orkaitėje dar 1 valandai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos