Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su grietine
Filo pyragas su grietine atrodo labai panašus į gerai žinomą "Napoleono" pyragą, tačiau tarp jų yra tam tikrų skirtumų. Pirma, filo pyrago pluta storesnė. Antra, "Napoleonui" nebūdingas trintų gervuogių įdaras. Šį pyragą paruošti iš purios tešlos ir grietinės gana paprasta, o pyragaičių kepimo procesas užtruks ne ilgiau kaip pusvalandį. Beje, gervuoges galite pakeisti bet kokiomis kitomis uogomis.
Žingsnis 1
Iškepkite pyrago paplotėlius. Plačiame plokščiame dubenyje suplakite kiaušinius ir pamirkykite juose filo lakštus. Padalykite į 3 dalis ir sudėkite ant kepimo skardos, kad gautųsi 3 torto paplotėliai, kiekvienas su 4 tešlos lakštais. Dėkite pyragaičius kepti 15 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Tada juos apverskite ir siųskite kepti dar 15 minučių. Leiskite pyragams atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite kremą ir suformuokite tortą. Sumaišykite grietinę su cukraus pudra. Perpjaukite tortus į 2 dalis išilgai. Sudėkite 6 pyragaičius ir apipjaukite kraštus, kad gautųsi kvadratas. Apkarpas susmulkinkite. Išklokite pirmąjį pyragą ir aptepkite jį tarkuotomis gervuogėmis. Ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą, kuris turi būti apteptas grietine.
Žingsnis 3
Baigti rengimą. Sudėkite visą tortą, pakaitomis dėliodami gervuoges ir kremą. Paskutinį, šeštąjį, pyragą aptepkite kremu ir apibarstykite apdarais.
Kategorijos