Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su grybais
Filo - tai plona sluoksniuota tešla, kuri laikoma viena iš mažai kaloringų tešlų, nes joje yra mažiau angliavandenių. Ji panaši į sluoksniuotą tešlą, bet daug lengvesnė. Filo dažniausiai naudojamas desertams, pavyzdžiui, štrudeliui, baklavai ar vaisių pyragaičiams, tačiau jį galima naudoti ir sotiems kepiniams. Trapi filė tešla su sultingais grybais ir vištiena nėra naujas derinys. Šis patiekalas tinka ir pusryčiams, ir arbatos vakarėliui.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus ir 10-15 min. pakepinkite svogūnus ir grybus. Sudėkite į juos vištienos filė, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite dar 7-10 minučių. Suberkite petražoles, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Suformuokite paplotėlius. Sudėkite tris fillo tešlos lakštus vieną ant kito, viršutinį patepkite augaliniu aliejumi. Ant tešlos dėkite 2-3 valgomuosius šaukštus įdaro, vieną po kito suvyniokite tešlos lakštus, uždengdami įdarą. Susukite į vamzdelį. Tokiu pat būdu suformuokite likusius pyragėlius.
Žingsnis 3
Paruoškite paplotėlius. Kepkite keptuvėje dideliame kiekyje aliejaus 5-7 minutes, kol apskrus. Sudėkite kepsnelius ant servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos