Filo su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su grybais

Filo - tai plona sluoksniuota tešla, kuri laikoma viena iš mažai kaloringų tešlų, nes joje yra mažiau angliavandenių. Ji panaši į sluoksniuotą tešlą, bet daug lengvesnė. Filo dažniausiai naudojamas desertams, pavyzdžiui, štrudeliui, baklavai ar vaisių pyragaičiams, tačiau jį galima naudoti ir sotiems kepiniams. Trapi filė tešla su sultingais grybais ir vištiena nėra naujas derinys. Šis patiekalas tinka ir pusryčiams, ir arbatos vakarėliui.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.68/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su grybais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus ir 10-15 min. pakepinkite svogūnus ir grybus. Sudėkite į juos vištienos filė, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite dar 7-10 minučių. Suberkite petražoles, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Filo su grybais Žingsnis 2
Suformuokite paplotėlius. Sudėkite tris fillo tešlos lakštus vieną ant kito, viršutinį patepkite augaliniu aliejumi. Ant tešlos dėkite 2-3 valgomuosius šaukštus įdaro, vieną po kito suvyniokite tešlos lakštus, uždengdami įdarą. Susukite į vamzdelį. Tokiu pat būdu suformuokite likusius pyragėlius.

Žingsnis 3

Filo su grybais Žingsnis 3
Paruoškite paplotėlius. Kepkite keptuvėje dideliame kiekyje aliejaus 5-7 minutes, kol apskrus. Sudėkite kepsnelius ant servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos