Filo su jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su jautiena

Filo - tai liesa "tempiamoji" tešla, iš kurios kepiniai būna švelnūs ir erdvūs. Skirtingai nuo įprastos sluoksniuotos tešlos, filo tešlos lakštas yra maždaug 1 mm storio. Minkštos jautienos skerdenos dalys tinka mėsos kepsniams kepti orkaitėje, tačiau ne plokščios, o tūrinės, pavyzdžiui, jautienos kepsniui - storasis nugaros raumens kraštas, esantis arčiau kaklo. Filė yra universali dalis, nes neturi venų ir sausgyslių ir pasižymi puikiomis dietinėmis savybėmis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
362 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su jautiena Žingsnis 1
Toliau ruoškite įdarą. Keptuvę įkaitinkite iki didelės ugnies. Supilkite augalinį aliejų (1-2 valgomuosius šaukštus) ir kepkite svogūną, kol taps skaidrus, apie 2 minutes. Į svogūnus suberkite smulkintą česnaką ir aitriąją papriką. Visus ingredientus pakepinkite 1 minutę.

Žingsnis 2

Filo su jautiena Žingsnis 2
Paruoškite mėsą įdarui. Į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir kepkite 5-7 minutes, gerai išmaišydami. Įmaišykite papriką, kalendrą, imbierą, raudonėlį, muskatą ir pagal skonį druską bei pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir kepkite, kol iškeps, apie 10-15 minučių.

Žingsnis 3

Filo su jautiena Žingsnis 3
Suformuokite kepimui skirtus suktinukus. Paimkite du fillo tešlos lakštus ir padėkite ant virtuviniu rankšluosčiu iškloto stalo. Atsargiai perpjaukite į dvi lygias dalis. Kraštus aptepkite atvėsintu įdaru. Suvyniokite ir susukite į sraigės formą. Iš likusių tešlos lakštų suformuokite sraiges.

Žingsnis 4

Filo su jautiena Žingsnis 4
Paruoškite filo su jautiena. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite ant jos įdarytas tešlos sraiges ir gausiai patepkite ištirpintu sviestu. Pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 minučių. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos