Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su jautiena
Filo - tai liesa "tempiamoji" tešla, iš kurios kepiniai būna švelnūs ir erdvūs. Skirtingai nuo įprastos sluoksniuotos tešlos, filo tešlos lakštas yra maždaug 1 mm storio. Minkštos jautienos skerdenos dalys tinka mėsos kepsniams kepti orkaitėje, tačiau ne plokščios, o tūrinės, pavyzdžiui, jautienos kepsniui - storasis nugaros raumens kraštas, esantis arčiau kaklo. Filė yra universali dalis, nes neturi venų ir sausgyslių ir pasižymi puikiomis dietinėmis savybėmis.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite įdarą. Keptuvę įkaitinkite iki didelės ugnies. Supilkite augalinį aliejų (1-2 valgomuosius šaukštus) ir kepkite svogūną, kol taps skaidrus, apie 2 minutes. Į svogūnus suberkite smulkintą česnaką ir aitriąją papriką. Visus ingredientus pakepinkite 1 minutę.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą įdarui. Į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir kepkite 5-7 minutes, gerai išmaišydami. Įmaišykite papriką, kalendrą, imbierą, raudonėlį, muskatą ir pagal skonį druską bei pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir kepkite, kol iškeps, apie 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite kepimui skirtus suktinukus. Paimkite du fillo tešlos lakštus ir padėkite ant virtuviniu rankšluosčiu iškloto stalo. Atsargiai perpjaukite į dvi lygias dalis. Kraštus aptepkite atvėsintu įdaru. Suvyniokite ir susukite į sraigės formą. Iš likusių tešlos lakštų suformuokite sraiges.
Žingsnis 4
Paruoškite filo su jautiena. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite ant jos įdarytas tešlos sraiges ir gausiai patepkite ištirpintu sviestu. Pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 minučių. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos